Styrelsen informerar
2017-05-21 16:16
Igår hade styrelsen ett extra insatt möte med anledning av att beskedet från kommunen om att tillgång till Stora Halla skjutits fram i tiden. Konsekvensen av detta blir att vi inte kan planera träningstider, lägga säsongens matcher och vi får ett moment 22 vad det gäller både spelare, tränare och föreningens organisation.

Tyvärr måste vi därför meddela att förutsättningarna inte längre finns för att spela i division 1 på damsidan. Vi hoppas att vi kommer få tider på ena eller andra sättet så vi kan fortsätta vår verksamhet. Innan beslut är taget i frågan svävar vi i stor ovisshet. Får vi tillgång till Stora Halla bedömer vi att alla lag som redan är anmälda till seriespel ska kunna träna, spela matcher och utvecklas. Skulle vi inte få tillgång till Stora Halla kommer alla tre föreningar som idag kompromissar i Vallahallen beröras. För vår del påverkar det hur många lag vi kan ha i seriespel. Problematiken rör också matchläggningar på helgerna då volleybollen kommer ha fasta tider för sina matcher i Elitserien. De senaste åren har det varit ett stort pussel och arbete med att få ihop alla föreningars matchläggning och detta förändrar flexibiliteten i detta arbete.

Vårt förbund är informerade om situationen och både vi och dom står och stampar i väntan på beslut. Dock är urdragningen av damerna i division 1 ett faktum redan nu eftersom den satsningar hade krävt ännu fler träningstider och matchtider mot vad vi har idag. Att vi inte fick ett besked i torsdags gör att vi inte heller kan fortsätta vårt arbetet med att kontraktera spelare för division 1. Det är alldeles för ovisst och inte schysst att mörka de problem vi har.

I styrelsen har vi under MÅNGA år påpekat bristen av halltider och kvaliteten på golvet i Vallahallen. Detta har vi gjort tillsammans med volleybollen och handbollen och vi kunde i år äntligen se en lösning men också en vilja från kommunen att bemöta våra behov. Tyvärr blev återremitteringen av beslutet droppen som fick bägaren att rinna över. Från att känna en ljus framtid full av hopp där torsdagen skulle bli startskottet för vår förenings framtida utveckling byttes detta snabbt mot förtvivlan och hopplöshet. Sittande styrelse avgår i protest på kommande årsmöte som är den 15 juni. Vi hoppas att vi ersätts av nya personer som med engagemang och driv vill fortsätta bedriva verksamheten. Med ny energi och motivation är inget omöjligt, ibland behövs en förändring i egna leden för att komma vidare. Nya ögon kan se saker på helt andra sätt och komma med nya lösningar. Föreningen har god ekonomi så ekonomiska förutsättningar att driva verksamheten vidare finns. Vill du eller någon du känner engagera er i Degerfors Innebandyklubbs styrelse ta kontakt med valberedningens ordförande Stefan Rubin 070-5140669

Slut gärna upp på årsmötet, mer info kommer.

MVH en förtvivlad styrelse....

Nya styrelsen2017-06-19 15:02
Styrelsen informerar2017-05-21 16:16